Rijopleiding C

Zoekt u de vrijheid om zelfstandig te werken? Zit u graag op de weg en werkt u graag alleen? Dan zou het beroep van vrachtwagenchauffeur wel eens een goede keuze voor u kunnen zijn.

Maar dit beroep kunt u niet zonder diploma’s uitoefenen. Allereerst zult u een rijopleiding C of CE moeten halen. Met het rijbewijs C kunt u vrachtauto’s besturen. Het rijbewijs CE stelt u in staat om vrachtauto’s met aanhanger of oplegger te besturen.

Daarnaast hebben alle professionele vrachtwagenchauffeurs een Code 95 aantekening op hun rijbewijs. Deze code is verplicht: het laat zien dat u goed in staat bent om als professioneel chauffeur de weg op te gaan. De Code 95 is 5 jaar geldig, daarna kunt u bijscholingscursussen doen om de aantekening te behouden.

Hieruit bestaat de rijopleiding C

Als u de Rijopleiding C bij A12 Personeelsdiensten doet, dan behaalt u zowel uw vrachtwagenrijbewijs als uw Code 95 aantekening.

U leert dus om:
    Een vrachtauto’s te besturen
    Veilig te rijden
    Schade te voorkomen

Daarnaast leert u:
    Hoe u lading zekert
    Criminaliteit waar u te maken kunt krijgen en de omgang.
    Hoe een digitale tachograaf werkt
    Hoe u zuinig en milieubewust rijdt

Ten slotte leert u:
    Alles over rij- en rusttijden
    Hoe u blessures kunt voorkomen
    Een heleboel praktische zaken.

Theoriepakket bestaat uit

Vakbekwaamheid 1 (RV1) + examen

Vakbekwaamheid 2 (V2C) + examen

Vakbekwaamheid 3 (V3C) + examen

Praktijk bestaat uit

Intest (hoeveel uur heeft u nodig)

Aantal praktijkuren

Toets besloten terrein

Praktische toets

Rijexamen C

De rijopleiding C van A12 Personeelsdiensten is dus zeer uitgebreid en praktijkgericht. Dat kan ook niet anders, want wij kennen het beroep van chauffeur als geen ander. Maar het mooiste? Wij hebben regelmatig chauffeur-vacatures. Na het behalen van uw chauffeursrijbewijs zou het dus zomaar kunnen dat u via ons aan de slag kunt!

Start direct jouw rijopleiding C!

    [modula id=”423″]