Rijopleiding C

Zoek je de vrijheid om zelfstandig te werken? Zit je graag op de weg en werk je graag alleen? Dan zou het beroep van vrachtwagenchauffeur wel eens een goede keuze voor je kunnen zijn.

Maar dit beroep kun je niet zonder diploma’s uitoefenen. Allereerst zul je een rijopleiding C of CE moeten halen. Met het rijbewijs C kan je vrachtauto’s besturen. Het rijbewijs CE stelt je in staat om vrachtauto’s met aanhanger of oplegger te besturen.

Daarnaast hebben alle professionele vrachtwagenchauffeurs een Code 95 aantekening op hun rijbewijs. Deze code is verplicht: het laat zien dat je goed in staat bent om als professioneel chauffeur de weg op te gaan. De Code 95 is 5 jaar geldig, daarna kun je bijscholingscursussen doen om de aantekening te behouden.

Hieruit bestaat de rijopleiding C

Als je de Rijopleiding C bij A12 Opleidingen doet, dan behaal je zowel je vrachtwagenrijbewijs als je Code 95 aantekening.

Je leert dus om:
    Een vrachtauto te besturen
    Veilig te rijden
    Schade te voorkomen

Daarnaast leer je:
    Hoe je lading zekert
    Criminaliteit waar je te maken kunt krijgen en de omgang.
    Hoe een digitale tachograaf werkt
    Hoe je zuinig en milieubewust rijdt

Ten slotte leer je:
    Alles over rij- en rusttijden
    Hoe je blessures kunt voorkomen
    Een heleboel praktische zaken.

Theoriepakket bestaat uit

Vakbekwaamheid 1 (RV1) + examen

Vakbekwaamheid 2 (V2C) + examen

Vakbekwaamheid 3 (V3C) + examen

Praktijk bestaat uit

Intest (hoeveel uur heb je nodig)

Aantal praktijkuren

Toets besloten terrein

Praktische toets

Rijexamen C

De rijopleiding C van A12 Opleidingen is dus zeer uitgebreid en praktijkgericht. Dat kan ook niet anders, want wij kennen het beroep van chauffeur als geen ander. Maar het mooiste? Wij hebben regelmatig chauffeur-vacatures. Na het behalen van je chauffeursrijbewijs zou het dus zomaar kunnen dat je via ons aan de slag kunt!

Start direct jouw rijopleiding C!