Rijopleiding B

Begin met je B-rijbewijs!

Wanneer je wilt beginnen met je carrière in de transport is het halen van je autorijbewijs de eerste stap. Daarom is het mogelijk om bij A12 Opleidingen te beginnen met je B-rijbewijs, zodat je vervolgens gelijk de vrachtwagen in kunt. Onze rijinstructeurs helpen jou zo snel mogelijk de weg op.

Wat je mag rijden wanneer je het B rijbewijs hebt gehaald

Met je autorijbewijs kun je al veel verschillende kanten op in de transport. Naast dat je met de auto, scooter en bromfiets de weg op kunt, mag je ook direct in bestelauto’s tot 3.500 kilo rijden. Ook mag je met een aanhanger of oplegger van maximaal 750 kilo rijden, zolang het gezamenlijke gewicht van de auto met de aanhanger onder de 3.500 kilo blijft. Zoals je ziet, zijn er meer dan genoeg opties!

Wat moet je doen voor een B rijbewijs

Je kunt beginnen met je eerste autorijles wanneer je 16,5 jaar oud bent. Voor het halen van je autorijbewijs heb je drie onderdelen: je theorie, je praktijkexamen en een gezondheidsverklaring. Met je theorie leer je alles over de verkeersregels en hoe je moet handelen in ingewikkelde situaties. Intussen ben je ook al lekker aan het rondrijden in onze lesauto, zodat je zo snel mogelijk het CBR-praktijkexamen kunt doen. Je gezondheidsverklaring heb je nodig, zodat het CBR kan controleren of je gezond genoeg bent om je rijbewijs te halen. Als je de examens hebt gehaald, mag je het rijbewijs aanvragen en ophalen bij het gemeentehuis. Tijd om de weg op te gaan dus!

Rijlessen bij A12 Opleidingen

Bij A12 Opleidingen kan je gelijk beginnen met je rijlessen. Meld je dan ook direct aan via het onderstaande aanmeldformulier of stuur een mailtje naar info@a12opleidingen.nl!