ADR Cursus Basis Initieel en Verlenging (U01)

Zo leer jij hoe je gevaarlijke stoffen veilig vervoert

Tijdens de cursus ADR basis Initieel en Verlenging leer je welke gevaarlijke stoffen er zijn, welke etikettering ze hebben en hoe je voor veilig vervoer kunt zorgen. Het vervoer van deze stoffen heeft extra aandacht nodig om de transport hiervan zo verantwoord mogelijk te maken. Met deze kennis zorg je ervoor dat je veilig de weg op kan met deze gevaarlijke lading. Wij organiseren de ADR basiscursus één keer per maand, je kunt dus meedoen wanneer het jou uitkomt.

Het belang van de cursus ADR Basis Initieel en Verlenging

Stoffen die explosief, giftig of kankerverwekkend zijn, vallen onder de noemer ‘gevaarlijke stoffen’. Het vervoer hiervan is niet zonder risico.

Het is daarom van levensbelang dat je weet met wat voor stoffen je te maken hebt en hoe je die het best kunt vervoeren. Dat is de reden waarom de cursus ADR Basis Initieel en Verlenging basis) een vast onderdeel is van de Code 95 nascholing.

Werk je als beroepschauffeur met gevaarlijke stoffen? Dan is een cursus ADR Basis Initieel en Verlenging verplicht.

Maar zeg eens eerlijk: Jij weet al lang dat het belangrijk is om het transport van deze stoffen veilig te maken. Een verplichting heb je dus niet nodig. Volg de cursus bij A12 Opleidingen zodat jij en alle andere weggebruikers met een gerust hart de weg op kunnen.

Hieruit bestaat de cursus ADR Basis Initieel en Verlenging

Tijdens de cursus leer je:
– Welke gevaarlijke stoffen er zijn
– Deze stoffen herkennen aan de etikettering
– Hoe je het voertuig uitrust en inricht voor veilig vervoer
– Welke vervoersdocumenten je moet kunnen overleggen
– Alles over samenlading, stuwage en de regels tijdens het vervoer
– Wat je moet doen als je met een ongeval te maken krijgt

Wij organiseren de cursus ADR Basis Initieel en Verlenging minimaal één keer per maand, op de maandagen en de dinsdagen bij ons kantoor in Duiven, Gelderland. Binnen vijf werkdagen kan je examen doen. Je kan dus al heel snel je certificaat halen!

De cursus ADR Basis Initieel en Verlenging is onderdeel van de opleiding Code 95. Lees meer over deze verplichte opleiding voor beroepschauffeurs.

Meld je vrijblijvend aan voor een ADR cursus

    Kies jouw opleidingen en/of cursussen